SCHOOLGROEPEN

Lefdag leerlingen

De Lefdag is een uitdagende, actieve en verbindende training van één dag. Tijdens deze dag leren de leerlingen zichzelf en elkaar beter kennen. Het is uitdagend, omdat je lef moet hebben. Lef om naar jezelf te kijken, je open te stellen voor een ander, mee te doen, je grenzen aan te geven, te zeggen wat je voelt of denkt, excuses te maken, te vergeven, een compliment te geven en een ander te steunen.

Duur

1 schooldag

Aantal deelnemers

8 – 30 deelnemers

Leeftijd

9  – 17 jaar

Locatie

in overleg

Actief en verbindend zijn de oefeningen en spelletjes die ‘s morgens worden gedaan. Hierbij komen onder andere samenwerken, vertrouwen en grenzen aan bod. Zo worden de leerlingen spelenderwijs uitgedaagd om steeds meer van hun echte ik te laten zien.

s Middags wordt er bij de onderdelen ‘Over de Streep’ en ‘Als je me echt zou kennen, dan…’ een stap verder de diepte in gegaan. Hierbij is verbondenheid, saamhorigheid en elkaar steunen van belang. De dag wordt afgesloten door met elkaar te delen wat we hebben geleerd.

In de Lefdag komen o.a. deze onderwerpen aan bod:

  • Stevig staan
  • Ademkracht
  • Vertrouwen
  • Lichaamstaal en communicatie
  • Grenzen herkennen
  • Verbinding

De Lefdag wordt gegeven door 2 (gecertificeerde) trainers. De groepsleerkracht en andere begeleiders zijn aanwezig en hebben een ondersteunende en observerende taak.

Het is zowel lichamelijk als emotioneel een intensieve dag, waarbij vaak veel los komt. Dit is de reden dat er direct na de Lefdag een bespreking volgt met de leerkrachten, begeleiders en trainers.

 

De hele dag staat een veilige en positieve sfeer voorop.
Je mag zijn wie je bent.

bureau-de-weerbare-stap-weerbaarheidstrainingen

Meer informatie?

Heb je nog vragen over de Lefdag voor schoolgroepen? Wil je een afspraak maken voor een gratis intakegesprek? Neem dan contact met mij op.