Welkom!

 

Hallo, ik ben Gisela Hofkamp-Galema. Ik ben weerbaarheidstrainer en vol enthousiasme help ik kinderen en volwassenen om krachtig zichzelf te zijn. Neem contact met mij op om kennis te maken. Wil je eerst meer over mij weten? Lees dan verder!

contact opnemen

wat ik doe

Ik help kinderen en volwassenen een antwoord te vinden op de vragen: Wie ben ik? Wat wil ik? Wat doe ik? Zo kunnen ze vanuit hun eigen kracht en waarde in balans samen spelen, samen leven en samenwerken.

over mij

Als kind voelde ik mij alleen en buitengesloten. Ik deed mijn best om erbij te horen en aardig gevonden te worden. De gevolgen waren dat ik:

 • voelhoorns kreeg om me te gedragen naar de norm en niet op te vallen
 • een masker droeg om niet mijn ware ik en gevoelens te laten zien
 • heel weinig zelfvertrouwen, zelfkennis en eigenwaarde had

Ik kon geen antwoord geven op de vragen: Wie ben ik? Wat wil ik?

Als leerkracht maakte ik kennis met Rots en Water en ervoer ik zelf de Reis van de Held. Door de fysieke oefeningen en de beweging kon ik mij niet meer verstoppen achter woorden. Ik moest mij masker af doen en aan de slag met mijn kwetsbaarheden en draken! Ik zag mijn eigen kracht en waarde en ging dit steeds meer benoemen. Mijn zelfvertrouwen groeide hierdoor en ik stond voor mijn eigen ideeën en mening.

Vanaf 2014 heb ik diverse opleidingen gevolgd bij het Rots & Water instituut en Buro Weerbaarheid. Ik begon met het geven van Rots & Water lessen op school. Eerst alleen aan mijn eigen groep 6/7, maar dit werd al snel groep 3 t/m 7.

Ik ontdekte dat beweging niet alleen mij goed deed, maar ook de kinderen hielp. Eerst doen, ervaren en dan pas kort erover praten.

De kinderen leerden zichzelf en elkaar beter kennen. Zij kwamen meer voor hun grenzen op en letten op die van de anderen. Er was meer verbinding in de groep en de sfeer verbeterde.

In 2016 vroegen de coaches van de sportstimulering van de gemeente of ik kon helpen. Ze wilden starten met een weerbaarheidstraining aan een groep kinderen na schooltijd. Deze kinderen kenden elkaar niet, maar na de eerste les was er al verbinding en respect. Elke les zagen we de kinderen steviger staan en vrolijker de les binnen komen.

Ik kreeg enorm veel energie van het geven van de weerbaarheidstrainingen. Die energie en kippenvel voelde ik ook toen een kind, die zich eerder liet sturen door anderen en hierdoor in de problemen kwam, voor zichzelf opkwam en zei “Nee, dat doe ik niet”. Wat was ik trots! Trots op het kind dat weet wie hij of zij is en wat hij of zij wil en hiervoor op komt.

Ik had nu ook een antwoord op de vragen Wat wil ik? en Wat doe ik? Ik wilde meer halen uit de weerbaarheidstrainingen, ik gunde mensen hun eigen kracht en waarde te ervaren en van hieruit te leven en keuzes te maken. 

Na 16 jaar met veel plezier en liefde te hebben gewerkt in het basisonderwijs heb ik nu de stap gezet om te stoppen en me volledig te richten op het geven van weerbaarheidstrainingen. Al mijn levenslessen en ervaringen neem ik hier in mee.

wie ik verder ben


Ik ben een rustige Friezin, maar ik ben ook enthousiast, vrolijk, leergierig, georganiseerd, bied een luisterend oor en ik ben een doorzetter. Ik maak graag verbinding met anderen en houd van persoonlijk contact.

Verder ben ik getrouwd met een ontzettend lieve man. We hebben geen kinderen, maar wel een schat van een gekke kat. Ik word blij van:

Gisela Hofkamp
 • mijn tuin,
 • dansen,
 • zwemmen,
 • wandelen op het strand tijdens een storm,
 • Zweedse detectives lezen,
 • keiharde muziek in de auto draaien en meezingen als niemand het hoort,
 • gezellig met de hele familie om tafel zitten kletsen,
 • kinderen voorlezen,
 • een grote mok thee op de bank tijdens een lekkere regenbui of harde wind,
 • en ik loop al mijn hele leven het liefst op blote voeten.

Wil je een vrijblijvend kennismakingsgesprek met een kop thee erbij? Neem dan gerust contact met mij op.

Ik ben actief op LinkedIn.
Je bent welkom om me daar te volgen of een connectie te maken.