OUDERS EN VERZORGERS

Reis van de Held

Met de Reis van de Held leert jouw kind de koers van het eigen leven te bepalen door het eigen krachtenstuur in handen te nemen en bewust eigen keuzes te maken.

Jouw kind weet wie het is, weet wat het wil en weet wat het doet en neemt hier ook verantwoording voor. Het kind is trots op wie het is. Jouw kind staat centraal in deze training. 

 

Duur

7 lessen van 1 uur

Aantal deelnemers

1

Leeftijd

vanaf 7 jaar

Locatie

Burgum

In een vrijblijvend kennismakingsgesprek bespreken we wat jouw kind nodig heeft om de eerste stap op deze Reis te kunnen zetten.

Daarna volgt een traject van 7 weken.

Aan het begin van de Reis zetten we eerst de koers uit en kijken we wie de reisgenoten zijn. Onderweg komen we zeker drempels en tegenslag tegen en kijken we naar hoe je daar mee om kunt gaan. De Reis verloopt steeds wat soepeler en na de laatste etappe keert de held weer terug.

Met verschillende oefeningen ervaart jouw kind o.a. stevig staan, ademkracht, vertrouwen en grenzen herkennen en stellen. Dit geeft jouw kind de gereedschappen om tijdens de Reis de eigen (innerlijke) kracht en waarde te ontdekken. 

Aan het eind van het uur bespreken we kort hoe het kind de les en de oefeningen heeft ervaren en wat het kind ermee kan in het dagelijks leven.

Onderweg bespreken we onder andere vragen zoals:

-Wie zijn jouw reisgenoten?

-Wat zijn jouw kwaliteiten?

-Wat heb jij nodig?

-Waar ga jij van stralen?

-Wat houdt jou tegen om….?

-Wat vind je lastig?

Tijdens de Reis van de Held vult jouw kind een  “rugzak” met vaardigheden die in het dagelijks leven te gebruiken zijn. De laatste les wordt afgesloten met het eindverslag en het stellen van een eigen doel voor de komende tijd.

 

reis-van-de-held-scholen-bureaudeweerbarestap
reis-van-de-held-scholen-bureaudeweerbarestap-3

Meer informatie?

Heb je nog vragen over de Reis van Held? Wil je een afspraak maken voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Neem dan contact met mij op.